FORUM OBAVIJEST: Scripting Battle - Prijave otvorene!
SA:MP zajednica Zapadni Balkan
Powered by Experience hosting
126
posjeta

Tema: [CoA RP] Dynamic Fire System

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
 Str: [1]   Dolje   « natrag naprijed »
Homie
***

-retired s☮mp player-
Trening kamp: 20/20Fire System [fire department]


Developer: Leo
Credits: Logan & Celavi(text)
Update u kojem dolazi: v15-R1

Svakih sat vremena nastaje novi požar na random lokaciji (prethodni nestaje, ukoliko nitko od Fire Department clanova nije reagovao u toku sat vremena). Pored konstantnih random požara koji se kreiraju sami svakih sat vremena(1h), iste mogu kreirati i uklanjati game admini in-game. Funkcija sistema je jednostavna, Game Admini mogu in-game da kreiraju požare, promijeniti koliko health-a ima plamen, brisati plamen, promijeniti poziciju plamen te i poslati poruku svim Fire Department clanovima da se radi o nekom požaru. Ispod ce vam biti prikazan cijeli system.


/fire
Preko /fire komande kontrolišete sve u vezi požara na serveru. Također možete vidjeti koliko je trenutno 'plamena' stvoreno na serveru.
Citat

/fire spawnfire
- Komanda za game admine: kako bi uopšte kreirali plamen, potrebno je koristiti ovu komandu. Ona izbacuje dialog na kojem unosimo kolicinu health-a koju ce imati plamen ( minimalno plamen može imati 2000hp-a, a maximalno 5000), ili nešto izmedju ta dva (sve zavisi o kakvom požaru se radi, kakav ste plamen zamislili).
Citat

/fire firehealth
- Fire health možete promjeniti u bilo koje doba upravo ovom komandom. Jednostavno, bitno je unijeti novu količinu u dialog koji nam izbacuje.
Citat

/fire destroyfire
- Komanda za gašenje trenutnih požara. U dialog je bitno unijeti ID plamena koji želimo maknuti, a on se nalazi na labelu na plamena. Iskreno se nadam da će ova komanda biti što manje korištena, a fd sve više raditi svoj posao.
Citat

/fire movefire
- Kako bi promjenili trenutnu poziciju odredjenog požara, opet je potrebno unijeti ID u dialog ove komande koji se nalazi na labelu plamena.
Citat

/fire fdannounce
- Meni daleko najdraža, ukoliko Game Admin sam kreira požar negdje, kako bi obavjestio FD o tom novom požaru(ne odnosi se na Random Fire koji se pokreće svakih 1h) mora unesti ovu komandu, te upisati o kojem se slucaju radi. Nakon toga ce svima FD clanovima izbaciti textdraw(dole mozete vidjeti o kojem se textdrawu radi) te i poruku u chat sa lokacijom pozara(koji je kreirao admin in-game).
Citat

- Gašenje Požara
Gasiti požar možete sa aparatom te i naravno vozilom od Fire Department-a koji ima crijev za vodu. Sa aparatom za gašenje požara morate biti u blizini požara(on foot), dok sa vozilom možete biti čak 20metara udaljeni od plamena.
Citat

- [!] Napomena: ukoliko pridjete preblizu plamenu tokom (ne)gašenja, health će vam postepeno padati!
Citat

- Panic Alarm
Panic Alarm Textdraw vam se aktivira prilikom požara(požar može biti koji je kreiran svakih 1h, ili onaj koji pokrene/napravi Administrator). Pa da vam pojasnimo stvar, "Location" na textdrawu prikazuje gdje se požar nalazi, te ukoliko dodjete na 50m udaljenost od Pozara textdraw ce vam se sam 'maknuti'. Zatim 'meters' pokazuje koliko ste metara udaljeni od požara, što se više prebližavati brojika se smanjuje - sve dok ne dođete do požara. I na kraju 'situation' prikazuje o kakvoj se situaciji radi, gdje se nalazi požar, šta je u pitanju i tako dalje(sve zavisi kako admin namjesti prilikom kreiranja dinamicnog pozara), dok ukoliko se radi o random pozaru na svakih 1h kod situation ce vam pisati kratki opis koji je namješten u skripti.
Citat

-retired samp player-
CoA developer
ex developer: Wasteland RP, Xeptic RP, Angeles RP, Unique RP, Downtown RP

Scripting Team
*******

Spol: Muški
Can't wait
Trening kamp: 20/20

Bombona
scripting team -  03.02.2018

"I choose to have faith, because without that, I have nothing."


Global moderator
*******

Spol: Muški
Ne znam jesam poš`o il sam doš`o...
Trening kamp: 20/20

Vrhunski bgm ;)
Došao sam u igru da se udovoljim i zezam s novim ljudima, a ne da dvije trećine igre provedem pisajući esej.

      Najnoviji radovi:

      Ostali radovi:

MEMBER SINCE - 22.06.2015.
GLOBAL MODERATOR SINCE - 20.07.2017

 Str: [1]   Gore   « natrag naprijed »
 


© 2016 - 2018, SA:MP zajednica Zapadni Balkan. All rights reserved.