FORUM OBAVIJEST: Nagrade za nove i stare korisnike
SA:MP zajednica Zapadni Balkan

Čet - 21.11.2019. - 13:08
Aktiviraj Nyx stil Aktiviraj Elastica stil
3864
posjeta

Tema: Registracija servera

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
 Str: [1]   Dolje   « natrag naprijed »
Offline
Prijatelj zajednice
 | 8079
*******
Spol: Muški
Trening kamp: 9/20UVOD
  • Šta je to "Registracija servera"? To je jedna od pogodnosti koje naša zajednica nudi svojim korisnicima koji posjeduju server ili ga planiraju otvoriti u nekom budućem vremenu. Radi se o tome da vlasnici registruju ime svog trenutnog/budućeg servera na našu listu i osiguraju sebi apsolutno pravo na njega u slučaju nekog spora. Ova pogodnost ima za cilj spriječavanje krađe naziva servera, a čak i da dođe do toga, naša administracija će moći vrlo lahko i brzo odlučiti čiji je naziv servera zapravo, i samim time, će moći efikasno presuditi u sporu.
    PRIMJER: Danas ste vi registrovali naziv svog servera kojeg planirate otvoriti za mjesec dana. Sutra dođe neki drugi korisnik koji reklamira svoj server sa istim nazivom kao i vaš. On taj server otvara za 3 dana. Jasno vam je da će stvoriti konfuziju pri otvaranju vašeg servera, koja može dovesti čak i do toga da vaš server smatraju kopijom jer se otvorio kasnije. Međutim pošto ste vi registrovali prvi to ime/naziv servera, potrebno je samo da administraciji uložite žalbu na tog drugog korisnika i priložite kod koji ćete dobiti pri registraciji servera. Nakon toga će administracija zabraniti reklamiranje servera tog drugog korisnika, jer on nije registrovao to ime/naziv servera kao svoje.


KAKO REGISTROVATI SERVER?
  • Registracija vašeg servera je jako jednostavna. Potrebno je da pošaljete privatnu poruku našem Administratoru @Ogıl. u sljedećem formatu:
Citat
Naziv servera: (obavezno je navesti tačan naziv)
Server je: (zatvoren, otvoren ili će biti otvoren)
Ime i prezime: (obavezni ste navesti svoje ime i prezime)
Godine: (obavezni ste navesti koliko Vam je godina)
Vaš e-mail: (obavezno, e-mail mora biti ispravan)


KODOVI I VLASNIŠTVO
  • Nakon prijave za registraciju, administrator će izvršiti par provjera i odlučiti da li možete registrovati server. Ukoliko možete, administrator će vam poslati KOD, koji služi za dokazivanje vlasništva nad nazivom servera. Kod morate sačuvati! To je najbitnija informacija koja je potrebna za dokazivanje vlasništva nad serverom i bez nje nećete moći dokazati da ste vlasnik. Naša administracija nije zadužena da za vas čuva taj kod, taj kod vi morate čuvati samo za sebe. Preporučujemo da ga čuvate sa ostalim osjetljivim informacijama na vašem računaru, daleko od tuđih očiju. Osoba koja posjeduje taj kod se smatra vlasnikom. Stoga kod ne dijelite. Ukoliko prodajete svoju zajednicu, novom administratoru ste dužni dati taj kod, kako bi on kasnije mogao dokazivati vlasništvo nad zajednicom u slučaju spora.


KO MOŽE REGISTROVATI SERVER?
  • Isključivo vlasnik servera može registrovati naziv servera na ovu listu. Prilikom dokazivanja vlasništva, u slučaju spora, opet je isključivo vlasnik dužan to učiniti. U slučaju prenosa vlasništva na neku drugu osobu, prvi vlasnik mora drugom dati sve dobijene podatke i kodove prilikom registracije servera.
    Također da bi registrovali server na našem forumu morate imati minimalno 50 postova, a vaše ime servera (ukoliko je ranije otvaran) ne smije biti cenzurisano.


SERVERI SLUŽBENE LISTE
  • Serveri koji se nalaze na našoj službenoj listi se tretiraju kao posebna kategorija. Sve dok se nalaze na službenoj listi ti serveri su zaštićeni na svaki mogući način na koji mi možemo zaštiti neku zajednicu na našem forumu. Ti serveri se ne moraju prijavljivati na ovu listu ako te ne žele. Međutim ako se iz nekog razloga dogodi to da se neki server skine sa službene liste, i pri tome nije registrovan na ovu listu, mi više nećemo štiti njegovo intelektualno vlasništvo, sve dok se ne prijavi na ovu listu ili ponovno vrati na službenu listu servera naše zajednice.


ZAŠTO DA REGISTRUJEM SERVER?
  • Kako bi mi sebi olakšali posao, i mogli brzo odlučivati u slučaju spora, odlučili smo uvesti ovu vrstu registracije servera. Mi ćemo štiti intelektualno vlasništvo servera koji su registrovani na ovu listu. Mi ćemo se pobrinuti da spriječimo kopiranja i krađu vašeg naziva servera ili nekih njegovih dijelova (npr. domena). Vlasnik koji ne registrira svoj server, neće imati na pravo žalbe za eventualnu krađu naziva servera, niti ćemo išta poduzeti ukoliko dođe do toga. Oni koji pak registruju server mogu bezbrižno uživati, jer čak i da napuste SAMP na određene vrijeme, mogu se vratiti i otvoriti svoj server pod istim imenom koji su registrovali, jer će ga sigurno čekati.


NAPOMENE
  • Za sve nejasnoće obratite se nadležnom administratoru foruma.
  • Nepravilno popunjeni formulari će biti automatski odbijeni. Ukoliko 2 puta nepravilno popunite formular gubite pravo na registraciju servera.
  • Ukoliko formular bude ispravan administrator vam šalje poseban kod, koji ste dužni čuvati.
  • Bilo kakve prevare rezultirati će zabranom upotrebe foruma i gubitkom prava na registraciju servera.
  • Administracije će svake 2 godine vršiti ažuriranje stanja servera na ovoj listi. To znači da će svi registrovani server, ukoliko žele i dalje ostati na ovoj listi, morati se javiti u temu javljanja koju otvori administrator. Svi članovi će biti na vrijeme obaviješteni par sedmica ranije.Često postavljena pitanja možete pogledati klikom ovdje.
LISTA REGISTROVANIH SERVERA (ažurirano 11.07.2019)

  • Zapadni Balkan SA:MP
  • Balkan Extazy RolePlay
  • Balkan Exploziv
  • Balkan Destroy
  • Valyria SA-MP
  • Meanwhile OGC
  • Balkan Ulice RPG
  • HardLine RolePlay
  • Adriatic
  • Story Life RPGUkupno registrovanih servera: 10


Zapadni Balkan SA:MP © Sva prava pridržana

« Zadnja izmjena: Uto - 06.08.2019. - 19:10 #Teodorovic »
Uči. Čitaj. Piši.

 Str: [1]   Gore   « natrag naprijed »
 

© 2011 - 2019, SA:MP zajednica Zapadni Balkan. All rights reserved.