FORUM OBAVIJEST: Forum na prodaju
SA:MP zajednica Zapadni Balkan

Sub - 25.05.2019. - 03:45
Aktiviraj Nyx stil Aktiviraj Elastica stil
1900
posjeta

Tema: Plaćene reklame

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
 Str: [1]   Dolje   « natrag naprijed »
Offline
Prijatelj zajednice
 | 8083
*******
Spol: Muški
Trening kamp: 16/20

   Plaćene reklame   
Informativni sadržaj za partnere • SA:MP zajednica Zapadni Balkan, pored razmjene banera kao jednog vida partnerstva, nudi i plaćene reklame na svom forumu. Plaćene reklame su postavljene na vidljivija mjesta, što osigurava da više korisnika foruma vidi ono što im želite predstaviti. Plaćene reklame se pored foruma također mogu postaviti i na našu Facebook stranicu.
 • Zašto zakupiti prostor na našem forumu? - Naš forum je centralno mjesto na Balkanu za SA:MP tematiku. Igrači, vlasnici, skripteri, maperi, web dizajneri i ostali dolaze na naš forum u potrazi za serverom na kojem će igrati, za skriptom koju mogu iskoristiti, za osobljem na svojoj zajednici itd. Dakle na našem forumu se može pronaći mnogo ljudi koji imaju različite interese, tako da na taj način u svakom trenutku možete imati neku ciljanu grupu kojoj želite prenjeti svoju poruku putem plaćene reklame. Dobar marketing je jako bitan, kako za tek otvorene zajednice, tako i za one malo starije. Na neki način morate privući korisnike da vas posjete, ili da ostanu na vašoj zajednici, a naše plaćene reklame omogućavaju upravo to. Doprite do vaše publike na što efikasniji način!
 • Sa kakvom publikom raspolažemo? - Velikom! Na dnevnoj bazi, u različitim periodima dana, naš forum posjeti ~500 unikatnih korisnika. Tokom istog tog dana tih 500 korisnika napravi oko 10 hiljada pregleda foruma. Dakle korisnici 10 hiljada puta pogledaju forum i sadržaj na njemu, uključujući i vašu reklamu. To znači da za čitav mjesec forum broji preko 350 hiljada pregleda. Našu Facebook stranicu prati preko 1700 korisnika, a u prosjeku svaku našu objavu na Facebook-u vidi oko 300-500 korisnika. Vašu reklamu vide i korisnici foruma ali i gosti foruma (oni koji se ne registruju).
 • Koji su načini uplata? - Uplate se vrše putem jedne od sljedeće 3 opcije: PayPal, IBAN/SWIFT uplatnica i uplate na žiroračun. Uplata na žiroračun važi samo za korisnike iz Bosne i Hercegovine, dok će korisnici iz ostalih zemalja morati koristiti PayPal ili IBAN/SWIFT uplatnicu. Sve uplate se vrše par dana unaprijed. Ako želite već sada zakupiti svoj prostor na našem forumu dovoljno je samo da administratoru NaneK pošaljete privatnu poruku, gdje trebate naznačiti koji prostor želite zakupiti i na koji period (info o tome ispod ovog teksta).
 • Ali zar ova zajednica nije neprofitna, gdje i kome ide novac? - Naša zajednica jeste neprofitna. Sve uplate odlaze administratoru NaneK. Novac koji se skupi na ovaj način odlazi u troškove održavanja servera, hostinga, domene, nagradne igre i slično. Ukoliko se skupi više novca nego što je godišnje potrebno za održavanje foruma, onda se on čuva za sljedeću godinu. Osoblje naše zajednice ne zarađuje na ovaj način, te mi nemamo nikakve lične koristi od novca koji se skupi na ovaj način.TEHNIČKI DIO ZAKUPA

Kako se reklame prikazuju?
 • Na našem forumu prostor za plaćene reklame se nalazi na vrhu forumu (kada je reklama aktivna). Reklame su vidljive na svim uređajima, dakle: računarima, tabletima i telefonima, na standardnoj verziji foruma. Na WAP verziji reklame nisu aktivne.
  Reklamni baner je podjeljen u 5 kolona. Centralna kolona glavna jer je ona vidljiva na svim uređajima, stoga najbitniji dio sadržaja se postavlja tu. U preostale 4 kolone sa strana postavlja se dodatni sadržaj koji se korisniku prikazuje ovisno o veličini njegovog ekrana. Što je ekran veći, više se kolona prikazuje.

Primjer možete pogledati na slikama ispod (zeleno-sivi pravougaonik na vrhu). Kliknite na sliku za veći prikaz.

   

Zainteresovani? Šta dalje?
 • Ukoliko želite zakupiti reklamni prostor potrebno je da napravite svoj reklamni baner i pošaljete ga nama. Baner mora poštovati pravila naše zajednice. On također mora biti sljedećih dimenzija: 1920 piksela u širinu, 100 piksela u visinu. S obzirom da se forumu može pristupiti sa različitih uređaja koji imaju ekrane različitih veličina (od pc do telefona), preporučujemo da sadržaj na svom baneru podjelite u 5 kolona, kao na primjer slikama iznad. Glavnu informaciju stavite u sredinu, a ostale sporedne/zabavne sa strana. Primjer sliku i photoshop PSD format za uređivanje možete pronaći na linkovima ispod. Pri dizajniranju banera ruke su vam odriješene.


Na koji vremenski period mogu zakupiti prostor za reklamni baner?
 • Minimalno 1 dan.
  Maksimalno 20 dana.
  Ukoliko postoji više zainteresovanih klijenata za isti datum prikaza reklame, prednost se daje onom klijentu koji prvi uplati novce na naš račun.

Koliko košta zakupljivanje prostora za reklamni baner?
 • Obračunska jedinica je 1 dan. Ukoliko prostor zakupljujete na više dana onda dobijate popust (uračunat u cijene ispod).
  * 1 dan = 4 eura
  * 5 dana = 10 eura
  * 10 dana = 15 eura
  * 15 dana = 20 eura
  * 20 dana = 40 eura

  Niste vezani ovim vremenskim periodima. Ukoliko želite npr. 12 dana umjesto 15, onda nam se javite kako bi se dogovorili oko cijene.Za sve informacije ili kupovinu obratite se
administratoru Michael DeSanta putem privatne poruke (klik).
« Zadnja izmjena: Pet - 09.11.2018. - 19:40 Michael DeSanta »
Uči. Čitaj. Piši.

 Str: [1]   Gore   « natrag naprijed »
 

© 2011 - 2019, SA:MP zajednica Zapadni Balkan. All rights reserved.