FORUM OBAVIJEST: Nagrade za nove i stare korisnike
SA:MP zajednica Zapadni Balkan

Sri - 23.10.2019. - 00:39
Aktiviraj Nyx stil Aktiviraj Elastica stil
211
posjeta

Tema: [TUT] Kako osigurati SMF forum

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
 Str: [1]   Dolje   « natrag naprijed »
******
Spol: Muški
My life, my game!
Trening kamp: 16/20

U ovom vodiču ćemo pregledati sigurnosne funkcije koje nam Simple Machines Forum 2.0.15 pruža. Da biste proverili i promenili sigurnu konfiguraciju, morate se prijaviti kao administrator foruma. Nakon uspješne provjere autentičnosti, idite u meni Bezbednost i moderation pomoću centra za administraciju> Konfiguracija> Bezbednost i moderacija.

Ova stranica konfiguracije nudi nekoliko postavki vezanih za sigurnost koje možemo konfigurirati kako bismo zadovoljili naše potrebe.

Opšta sigurnost u SMF-u

Opća opcija će vam omogućiti zaključavanje nekih ličnih informacija koje se obrađuju na vašoj web stranici. Na primer, moći ćete da sakrijete kontakt podatke svojih članova gostima na vašem forumu, postavite okidač za neuspešne pokušaje prijavljivanja i još mnogo drugih funkcija koje će vaš forum bolje zaštititi.

Opcije koje preporučujemo za korišćenje su:

1 - Ne otkrivajte kontaktne podatke članova sa gostima - Neobjašnjivo
2 - Neuspešni prag za prijavljivanje - Podesite broj neuspelih pokušaja prijavljivanja pre usmeravanja korisnika na ekran za podsetnik za lozinku. Preporučeno: 3
3 - Omogući prijavljivanje grešaka - Ovo će prijaviti greške, kao što je neuspelo prijavljivanje, tako da možete vidjeti šta je pošlo naopako.
4 - Zahtevaj ponovno aktiviranje nakon promjene e-pošte - Kada se ova opcija provjeri, svi članovi koji promijene svoju e-adresu u svom profilu morat će ponovo aktivirati svoj račun iz e-pošte poslatog na tu adresu
5 - Omogućavanje izveštavanja o ličnim porukama - Ova opcija omogućava vašim korisnicima da prijave lične poruke koje primaju timu administracije. Ovo može biti korisno za pomoć u pronalaženju bilo koje zloupotrebe sistema ličnih porukaAntispam zaštita u SMF-u

Konfiguracija Anti-Spam u SMF-u nudi tri opcije koje će to pravilno ojačati. Prvi odeljak je Anti-Spam verifikacija. Opcije u njemu omogućavaju nam da postavimo provere provere kako bismo osigurali da je korisnik čovjek, a ne bot. Postoji puno opcija koje možete da konfigurišete za svrhu i preporučujemo da ih pažljivo pregledate radi pravilnog podešavanja.Drugi odeljak naziva se Configure Methods Verification. Omogućava vam da postavite koje anti-spam funkcije želimo da omogućimo kad god korisnik mora potvrditi da je čovjek. Korisnik će morati da prođe sve verifikacije, tako da ako omogućite i sliku za provjeru i pitanje / odgovor koji trebaju završiti oba za nastavak.Ako ste omogućili gore navedene opcije, takođe morate konfigurirati pitanja za verifikaciju. Treba odabrati relativno jednostavna pitanja; odgovori nisu osjetljivi na slovo, mada ne trebate koristiti 0 (nula) ili prostor kao odgovor na pitanje. Možete koristiti BBC u pitanjima za formatiranje, da biste uklonili pitanje jednostavno izbrisati sadržaj te linije.Čestitam! Sada je vaš Simple Machines Forum sigurniji.
« Zadnja izmjena: Uto - 29.05.2018. - 13:06 goku »

Offline
Prijatelj zajednice
 | 836
*******
Spol: Muški
Ex.Administrator
Trening kamp: 20/20

Odlicno, samo rokaj  :)
Global Moderator - 21.10.2018
Co-Administrator - 23.1.2019
Administrator - 22.4.2019


******
Spol: Muški
My life, my game!
Trening kamp: 16/20


*******
Spol: Muški
Trening kamp: 0/20

LOCK!
TEMA NEAKTIVNA!
MODERATOR | 25.07.2019.
GLOBAL MODERATOR | 18.08.2019.

 Str: [1]   Gore   « natrag naprijed »
 

© 2011 - 2019, SA:MP zajednica Zapadni Balkan. All rights reserved.