Zapadni Balkan SA:MP Facebook

Prijava • Registracija

Server oglasi, informacije i službena lista > Najnovije informacije servera SA:MP modifikacije

(1/1)


MirsoN-_:
Pon - 28.01.2019. - 21:20


Evo nas već kod drugog većeg update-a od otvaranja a to je v2.7.2b. Uz njega dolazi mnoštvo novih poslova od kojih Vam predstavljamo jedan odmah večeras te mnoštvo drugih unikatnih stvari. Ne želimo otkrivati ništa unaprijed. Ova tema će bit updateovana jednako kako i gamemode.Prvo što vam predstavljamo jeste unapređenje posla Diler Droge. Nakon samog zapošljavanja na standardnoj lokaciji prvo što morate uraditi jeste kupiti sjeme. Sjeme se kupuje kod Dilera koji se nalazi kod posla. Cijena sjemena kao i sve ostale cijene kod dilera postavlja Administrator InGame.Prilaskom dileru i biranjem /diler komande prikazuje Vam se dialog sa mogućnostima (kupovina sjemena, kupovina droge, prodaja neprerađene droge, prodaja prerađene droge) - slika ispod.
Nakon kupovine sjemena vrijeme je za put u šume i sadnju droge negdje gdje je niko ne može naći da ukrade. Da dobro ste pročitali, posađenu drogu može obrati svaki drugi diler koji stigne prije Vas. Nakon sadnje prikazuje se label sa informacijama o dileru koji ju je posadio te postotku izrastanja:Za izrastanje uvijek je potrebno random(različito) vrijeme. Samim time kada droga izraste imate 2 minute da je uberete inače će da uvene:Prilikom ubiranja količina ubrane droge je uvijek drugačija i server je sam bira:


Samo obrana droga košta mnogo manje jer nije prerađena. Da bi zaradili više morate je otići preraditi:Kao što smo obećali još jedan novi sistem na poslu,u ovom updatu je na poslu Mehaničar.Na poslu Mehaničar je dodat novi sistem pored već postojeg koji je radio kako treba,ali radi poboljšanja posla dodat je novi sitem koji obuhvata posao MehaničarOvaj sistem radi po Random Sistemu tako što svakih 10 minuta random postavlja automobil na neku lokaciju,pa mehaničar dobije lokaciju,te mora otići do tog automobila da ga zakači komandom /mehzakaci, te ga odvući u garažu i popraviti.


Nakog što ste dobili poruku da je automobil u kvaru,idete do te lokacije pa upotrbljavate komandu /mehzakaci ,te kada ga zakačite dobijate lokaciju do garaže:Kada ste došli do lokacije garaže,pridjete markeru pa onda kreće postupak popravke automobila:
Uz ovaj deo updata dolazi i sistem pojasa,Znači kada ste u automobili morate ukucati /pojas da vam se ne bi skidao HP Brzo,jer kad stavite pojaz onda vam ne skida HP tokom sudara:

Još pored toga od sada članovima MUPa i Vlade se ne oduzima novac prolaskom većom brzinom kroz radar.Popravljeni su veliki BUGovi sa Prodajom igraču ( Firme,Motora,Garaže).
 


Novi login takodje dolazi uz novi update.

Ako je u toku zamjena ne možeš prodavati niti jednu vrstu pokretne i nepokretne imovine drugom igraču.Na redu je sledeće unapređenje poslova, to je posao Taxi-a. Posao Taxista je dobio zamjenu za svoju dosadnu rutu po Los Santosu i praćenje CPova. Sada na automobilu vidite taximetar te komandom /taxi birate opcije:
Nakon 10/15 (random vrijeme) minuta dolazi vam poziv da odete po čovjeka (Actora):

Kada pokupite Actora taximetar na vašem vozilu se pali te vozite ga na njegovo željeno mjesto, prilikom dolaska na odredište dobijate keš odmah:

Večeras ću vam predstaviti još jedan NOVI posao na našem GameModu a to je posao Rudar. Neću ga previše opisivati sve će biti na slikama, ali ukratko imate više vrsta ruda za kopanje. Svaka ruda ima svoju boju i cijenu. Nakon kopanja rudu možete baciti ili ubaciti u kamionet od posla. Možete više ruda iskopati i ubaciti u kamionet prije prodaje. Kad završite sa kopanjem i ubacite rudu u kamionet postoji komanda kojom pregledate koje rude sve imate u vozilu. Za prodaju ruda morate otići autom do jednog od tri kamiona na mapi. Sve opisano možete vidjeti na slikama ispod:


Forum: www.newgameroleplay.com
Server IP: 176.57.188.27:7777
TS3: 54.38.154.35:9990
Credits: Official SA-MP Forum za ideje neke, ZBSAMP, Slade.


Lify:
Uto - 29.01.2019. - 02:15

Lijepo al da s sultanom taxira,bolje da ste napravili uber sys onda... a ostalo sve extra bravo.


Wilsonex:
Čet - 25.04.2019. - 11:51[1]   Gore

Navigacija

Lista PorukaIdi na punu verzijuForum upustvo